Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Navaļnija līdzgaitniekam piespriež 20 diennakšu arestu

© TASS/Scanpix

Maskavas tiesa trešdien piespriedusi 20 diennakšu arestu vienam no Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija tuvākajiem līdzgaitniekiem Leonīdam Volkovam.

Viņš notiesāts par pagājušā gada septembrī notikušo protestu pret pensiju reformu. Tiesa nolēmusi, ka viņš tiešsaistē translējot mītiņu aģitējis cilvēkus tajā piedalīties un līdz ar to bijis tā organizators. Tiesa atzina, ka viņš atkārtoti pārkāpis likumu par mītiņu organizēšanu un piesprieda viņam 20 diennakšu arestu.

38 gadus vecais Volkovs tika aizturēts otrdien Maskavā.

2018.gada 9.septembrī tūkstošiem cilvēku visā Krievijā protestēja pret iecerēto reformu plānu, kas paredzēja pensionēšanās vecuma paaugstināšanu. Vairāki simti tika aizturēti.

Kā radio "Eho Moskvi" skaidroja Navaļnija Korupcijas apkarošanas centra jurists Vjačeslavs Gimadi, Volkovs nav varējis organizēt protestus, jo viņš tajā laikā nebija Krievijā.

Pērn pats Navaļnijs par protestu likumu pārkāpumu divas reizes izcieta sodu apcietinājumā, cietumā pavadot 30 un 20 dienu termiņus.

Navaļnijs pēdējo gadu laikā organizējis vienas no plašākajām protesta akcijām pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Viņa uzskati ir populāri gados jauno Krievijas iedzīvotāju vidū, kas seko viņa kanāliem un blogiem tīmeklī.