Cilvēki esot jāsauc nevis par korpulentiem, bet resniem

Lielbritānijas veselības ministre Anne Miltone paziņojusi, ka cilvēki ar lielā svara problēmu būtu jāsauc nevis par korpulentiem, bet gan par resniem, tādējādi motivējot viņus zaudēt svaru.

A. Miltone uzskata, ka veselības speciālisti un ārsti pārlieku baidās lietot vārdu „resns”, taču šīs parādības saukšana īstajā vārdā iedrošinātu viņus pašus uzņemties atbildību par savu dzīvesveidu.

„Ja es skatos spogulī un domāju, ka esmu korpulenta, esmu mazāk norūpējusies nekā gadījumā, ja atzīstu, ka esmu resna,” intervijā BBC sacīja A. Miltone, bijusī māsiņa. „Galu galā, jūs to viņu vietā izdarīt nevarat. Cilvēkiem ir nepieciešama šāda informācija.”

Lielbritānijā aptaukošanās problēma ir viena no lielākajām Eiropā, un cilvēku ar lieko svaru skaits ir stabili pieaudzis pēdējos desmit gadus. 2008. gadā turpat ceturtā daļa no pieaugušajiem un 14 procenti no bērniem bija atzīstami par korpulentiem, jeb, kā iesaka sacīt ministre, resniem.

Ne visi piekrīt A. Miltones aicinājumam runāt skarbo patiesību. „Cilvēki nevēlas būt rupji. Un resnumam ir daudz negatīvu asociāciju,” saka veselības aprūpes speciāliste Lindsija Deivīsa. „Korpulence ir tas, kas ar cilvēkiem notiek, nevis tas, kas viņi ir.”