Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps atvēlēs papildus 1,6 miljardus dolāru NASA budžetam

© EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien tviterī paziņojis, ka atvēlēs papildus 1,6 miljardus dolāru (1,4 miljonus eiro) ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) budžetam, lai Savienotās Valstis "varētu atgriezties kosmosā ar vērienu."

Tramps paziņoja, ka viņa administrācijas laikā tiks atjaunots NASA diženums un ASV atgriezīsies uz Mēness, bet pēc tam dosies uz Marsu.

ASV viceprezidents Maiks Penss izteicies, ka ASV vajadzētu nosūtīt astronautus uz Mēnesi nākamo piecu gadu laikā, piebilstot, ka šis mērķis jāsasniedz par katru cenu.

Šovasar aprit 50 gadi kopš uz Mēness izkāpa pirmais cilvēks - ASV astronauts Nīls Ārmstrongs.

Pēdējais cilvēks, kas staigājis pa Mēnesi, bija amerikāņu astronauts Jūdžīns Sernans 1972.gada decembrī misijas "Apollo 17" ietvaros.

Tramps pirmdien tviterī arī paziņoja, ka atvēlēs 18 miljonus dolāru (16 miljonus eiro) organizācijai "Special Olympics", kas organizē olimpiādes un citas sporta aktivitātes bērniem un jauniešiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem. Sākotnēji prezidents bija paredzējis atņemt finansējumu šai organizācijai.

Tramps arī pavēstīja, ka mēģinās novirzīt 200 miljonus dolāru (178 miljonus eiro) armijas inženieru korpusam Floridas mitrāju atjaunošanai.

Iepriekš Tramps mainīja savu viedokli arī jautājumā par Lielo ezeru atveseļošanas iniciatīvu, paziņojot, ka tomēr atbalsta 300 miljonu dolāru (267 miljonus eiro) piešķiršanu šim mērķim.

Tomēr vēl nav skaidrs, no kurienes šī nauda tiks ņemta. Baltais nams vēl nav komentējis Trampa tvītus.