Arizonas tiesnese bloķē jauno imigrācijas likumu

Arizonas federālā tiesnese Sjūzena Boltone ir bloķējusi diskutablākos jaunā Arizonas imigrācijas likuma punktus. Šo var uzskatīt par likuma oponentu pēdējā brīža uzvaru.

Likums spēkā stāsies rītdien, tomēr tajā nebūs iekļauti punkti, kuri bija izraisījuši tā oponentu sašutumu — tai skaitā prasību varasiestādēm pārbaudīt personas imigrācijas statusu, ja saistībā ar šo personu tiek veiktas kādas citas pārbaudes.

Tiesnese ir bloķējis arī prasību imigrantiem nepārtraukti nēsāt līdzi imigrācijas atļauju, kā arī aizliegumu nelegāliem strādniekiem piedāvāt savus pakalpojumus publiskās vietās.

Vairums citu likuma punktu ir tikai pagaidu normas, kā arī nelieli pašreizējā imigrācijas likuma uzlabojumi, raksta BBC.

Likums bija izsaucis plašu neapmierinātību, un protestētāju organizācijas rīkoja plašas demonstrācijas un plānoja bloķēt piekļuvi federālajām iestādēm. Likuma autori turpretim bija norādījuši, ka Arizona atrodas nelegālo imigrantu plūsmas ceļā, un tai ir pret viņiem jāvēršas, jo citādi to izglītības, cietumā turēšanas un veselības aprūpe uzliek papildus slogu štata budžetam.

Svarīgākais