Beļģijā risina strīdu par to, kurš iedziedājis dziesmu

Beļģijā pašlaik noris tiesa par to, vai mūziķis un dziesmu autors Plastiks Bertāns pats ir iedziedājis dziesmu Ca Plane Pour Moi vai arī ierakstā izmantojis kādu citu balsi. Valodas eksperts tiesā šodien atzinis, ka P. Bertāns dziesmu nav iedziedājis.

Beļģijā pašlaik noris tiesa par to, vai mūziķis un dziesmu autors Plastiks Bertāns pats ir iedziedājis dziesmu Ca Plane Pour Moi vai arī ierakstā izmantojis kādu citu balsi. Valodas eksperts tiesā šodien atzinis, ka Plastic Bertand dziesmu nav iedziedājis.

Eksperts bija pavadījis trīs mēnešus, lai salīdzinātu 1977. gadā radīto pankmūzikas grāvēju Ca Plane Pour Moi ar 2006. gadā ierakstītu kaverversiju, un secinājis, ka abos ierakstos dzirdama viena un tā pati balss. Eksperts norādījis, ka abos gadījumos akcents ir viens un tas pats, un ar akcentu nevarētu būt runājis P. Bertāns, kurš ir dzimis Briselē.

Producentu Lū Debrijku pie tiesas bija saukusi izdevniecība AMC, kura pastāvēja apstrīdēja K. Debrijka apgalvojumu, ierakstā ir dzirdama viņa balss. 2006. gadā tiesa bija atzinusi, ka P. Bertāns ir iedziedājis šo dziesmu. Tomēr nu eksperti secinājuši, ka tas nav P. Bertāns, bet gan L. Debrijks. Pēdējais no viņiem pēc eksperta atzinuma ir izteicies, ka jūtas atvieglots par šādu uzvaru.