Kadri no lidmašīnas salona: Liesmu pārņemtā aviolainera nosēšanās

© SCANPIX

Vien nepilnu diennakti pēc traģēdijas internetā publicēts video, kuru nolaišanās brīdī uzņēmis pasažieris, kurš atradies degošajā "Aeroflot" "Sukhoi Superjet 100" lidmašīnā.

Kā izdevumam "The Mirror" pavēstījis viens no lidmašīnas pasažieriem, kurš laimīgā kārtā izdzīvojis, tad nosēšanās brīdī bijis redzams, kā liesmas pārņēmušas lielu daļu lidaparāta. "Par laimi man izdevās atrast ārkārtas izeju un es tiku cauri sveikā," norāda cilvēks, kurš paglābies no liesmām.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka informēts avots ziņu aģentūrai "Interfax" pastāstījis, ka galvenais iemesls, kāpēc gājuši bojā cilvēki lidmašīnas salona aizmugures daļā, bijis tāds, ka daži pasažieri mēģinājuši no plauktiem paņemt savu bagāžu.

"Pēc sākotnējās informācijas, no aculiecinieku iztaujāšanas var secināt, ka tad, kad lidmašīna atsitusies pret zemi un aizdegusies, daži pasažieri panikā mēģinājuši paņemt savas mantas no plauktiem. Tas apgrūtinājis cilvēku evakuāciju no aizmugurējām rindām, un viņi gāja bojā ugunī," sacīja avots.

Svarīgākais