Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Kanādā pēc legalizācijas krasi pieaudzis marihuānu lietojušo cilvēku skaits

© AFP/ SCANPIX

Kanādā pēc marihuānas audzēšanas, tirgošanas un lietošanas legalizācijas pagājušā gada nogalē krasi pieaudzis cilvēku skaits, kuri pamēģinājuši marihuānu pirmo reizi.

Kā paziņoja Kanādas statistikas dienests, šī gada pirmajos trīs mēnešos veikta pētījuma laikā 646 000 cilvēku atzinušies, ka pirmo reizi lietojuši marihuānu, kas ir teju divreiz vairāk nekā tajā pašā laika posmā pērn.

Nacionālais marihuānas pētījums parādīja, ka 2019.gada pirmajā ceturksnī 18% kanādiešu vecumā virs 15 gadiem atzinuši, ka lietojuši marihuānu, kas ir par četriem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada. Visvairāk marihuānas lietotāju skaits pieaudzis starp vīriešiem vecumā no 45 līdz 64 gadiem, parādīja pētījums.

Kanādā no 2018.gada oktobra ir oficiāli atļauta marihuānas audzēšana un lietošana izklaides mērķiem. Likums ļauj personām, kas ir vismaz 18 gadus vecas, audzēt četrus marihuānas augus savās mājās personīgai lietošanai. Tas arī nosaka, ka personīgā īpašumā drīkst turēt līdz 30 gramiem kaltētas marihuānas.

Urugvaja 2014.gadā kļuva par pirmo valsti pasaulē, kas pilnībā legalizēja marihuānu.