Čehijā atmaskots krievu spiegs

Čehijas Republikas Militārais izlūkdienests atmaskojis krievu aģentu,ziņo izdevums MF DNES.

Krievijas aģents Roberts R. par savu informatori savervējis Čehijas armijas majori, kura strādājusi par triju ģenerāļu sekretāri.

Izlūkdienests sekojis krievu aģenta darbībām aptuveni piecus gadus. Kā ziņo laikraksts "Pražskij telegraf", Roberts R. esot Čehijas pilsonis un strādājis par psihologu kādā no Čehijas valsts iestādēm.

Majore atlaista no darba un pašlaik atpūšas ārzemēs. No armijas tikuši atvaļināti arī trīs augstu stāvošie ģenerāļi – Čehijas prezidenta Militārās kancelejas vadītājs Františeks Grabals, Čehijas pārstāvis pie Augstākās NATO pavēlniecības Eiropā Jozefs Sedlaks un Čehijas Ģenerālštāba priekšnieka pirmais vietnieks Jozefs Prokšs.

Viens no ģenerāļiem vadījis Čehijas prezidenta Vāclava Klausa militāro biroju, vēl viens bijis Čehijas pārstāvis NATO, bet trešais pildījis Ģenerālštāba priekšnieka vietnieka pienākumus.

Krievu aģentus visvairāk interesējis amerikāņu radars, taču tie interesējušies arī par Čehijas armijas armijas bruņojumu un noslēgtajiem līgumiem, kā arī Temelinas AES celtniecību.

Svarīgākais