Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Vācija pārtrauc izskatīt daļu no sīriešu patvēruma pieteikumiem

© AFP/Scanpix

Vācija ir apturējusi dažu Sīrijas bēgļu patvēruma pieteikumu izskatīšanu, kamēr no jauna tiek izvērtēta drošības situācija kara plosītajā valstī, sestdien ziņoja Vācijas mediju grupa "Funke", atsaucoties uz Iekšlietu ministriju.

Lēmumu pieņemšana par dažiem patvēruma pieteikumiem, kas saņemti no sīriešiem, ir "atlikta", jo ir gaidāmas izmaiņas Iekšlietu ministrijas vadlīnijās.

Kazahstānā ceturtdien tikās Irānas, Krievijas un Turcijas delegācijas ar mērķi izbeigt Sīrijas bruņoto konfliktu.

Tā kā Vācija aptur dažu patvēruma pieteikumu izskatīšanu, bēgļu organizācijas bažījas, ka Angelas Merkeles valdība noraidīs vairāk patvēruma pieteikumu no Sīrijas, ja šajā valstī vairs nav bruņota konflikta, ziņoja "Funke".

Saskaņā ar "Funke" ziņojumu tas skar tos patvēruma meklētājus, kuriem tiek piešķirta "alternatīvā aizsardzība". Viņi nekvalificējas kā bēgļi, bet ir atzīts, ka viņiem var draudēt nopietnas briesmas pēc atgriešanās dzimtenē.

Saskaņā ar Vācijas valdības datiem, šāds statuss 2018.gadā tika piešķirts 17 4111 Sīrijas pilsoņiem.

Vāciju ir dziļi polarizējis kancleres Angelas Merkeles lēmums 2015.gadā atvērt robežas bēgļiem, pēc kura valstī ieradies vairāk nekā miljons patvēruma meklētāju galvenokārt no Sīrijas, Irākas un Afganistānas.