Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Bulgārijā žurnālistes slepkava pavadīs 30 gadus aiz restēm

© Pixabay

Bulgārijas tiesa pirmdien 21 gadu vecajam Severinam Krasimirovam par televīzijas žurnālistes Viktorijas Marinovas izvarošanu un slepkavību piespriedusi 30 gadus cietumā.

Krasimirovs atzinies nozieguma pastrādāšanā, un līdz ar to viņam izdevies izvairīties no mūža ieslodzījuma.

Krasimirovam noslepkavotās ģimenei arī jāmaksā 450 000 levu (230 000 eiro), nosprieda Ruses tiesa.

Noziegums "saistīts ar seksuāliem motīviem un nav saistīts ar upura profesiju", norādīja apsūdzības puse. Izvarošanas" laikā Krasimirovs atradies alkohola ietekmē.

Krasimirovs uzbrucis 30 gadus vecajai Marinovai, kad viņa bija devusies skriet krosu gar Donavas upi. Žurnāliste nogalināta "īpaši nežēlīgā veidā".

Žurnālistes līķis 7.oktobrī tika atrasts Ruses pilsētā parkā Donavas krastā.

Aizdomās turētais vispirms bēga uz Rumāniju, bet vēlāk devās uz Vāciju, kur dzīvo vairāki viņa radi.

Krasimirovs tika aizturēts dažas dienas pēc slepkavības Vācijā netālu no Hamburgas un vēlāk nosūtīts atpakaļ uz Bulgāriju.

Marinova bija neliela telekanāla TVN direktore un raidījumu vadītāja. Pēdējā raidījumā pirms nogalināšanas viņa intervēja divus pētnieciskos žurnālistus par nelikumībām Eiropas Savienības fondu līdzekļu izmantošanā, kurā iesaistīti pazīstami uzņēmēji un politiķi.

Marinovas slepkavība izraisīja plašu rezonansi Bulgārijas sabiedrībā, jo sākumā tika pieļauts, ka žurnāliste nogalināta saistībā ar viņas profesionālo darbību. Bulgārijas izmeklētāji vēlāk nonāca pie secinājuma, ka noziegumam bijis seksuāls motīvs.