Vācijā mūzikas festivālā 19 bojāgājušie

© Scanpix

Deju mūzikas festivāla Love Parade laikā Vācijas pilētā Duisburgā masu kustības dēļ saspiesti 19 cilvēki.

Stihisko kustību izraisīja cilvēku pārblīvētība. Policija bija mēģinājusi bloķēt cilvēkiem piekļuvi pasākuma tuneļveida ieejai, bet tas nebija izdevies. Panikas un spiešanās dēļ ievainojumus guvuši vēl 340 cilvēku.

Duisburgas pilsētas galva Ādolfs Sauerlands ir aizstāvējis īstenotos drošības pasākumus, bet ir solījis, ka par notikušo tikt rīkota plaša izmeklēšana. „Gatavojoties pasākumam mums bija labs drošības plāns, kurā bija iesaistījušies arī pasākuma rīkotāji,” viņš skaidroja. „Jau sāktajām izmeklēšanām ir jāatklāj, kas izraisīja šos notikumus.”

Kopumā ieplānoto desmit stundas ilgo Love Parade pasākumu šogad apmeklēja apmēram miljons cilvēku. Incidents notika sestdien ap pieciem vakarā, un, kā aģentūrai Reuters sacīja policijas komisārs Jirgens Kīskempers, ap to laiku situācija esot bijusi haotiska. Policija bija saņēmusi ziņas, ka pie ieejas veidojas lieli cilvēku pūļi, un policisti centušies nepieļaut to virzīšanos uz ieeju. Iespējams, paniku bija izraisījis tas, ka daži cilvēki, mēģinot izvairīties no pūļa, bija rāpušies pāri barjerām un krituši.

Pagaidām nav zināms, kāpēc simti tūkstoši cilvēku iekļūšanai pasākumā, kas notika bijušā dzelzceļa stacijā, bija drūzmējušies šosejas apakšzemes pārejas tunelī. Vismaz daļēji par to vainoti tiek pasākuma rīkotāji, kuri nebija paredzējuši vairākas ieejas, vēsta AP.

Svarīgākais