Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Izraēlā eskalējies konflikts ar "Hamas" kaujiniekiem

© EPA/Scanpix

Aizvadītajā naktī Gazas joslā turpinājusies konflikta eskalācija starp Izraēlu un palestīniešu kustības "Hamas" kaujiniekiem, neraugoties uz ziņām par naidīgo pušu starpā it kā panākto pamiera vienošanos, otrdien pavēstīja Izraēlas armija.

Palestīniešu kaujinieki uz Izraēlas teritoriju izšāvuši aptuveni 30 raķetes, Telavivā pavēstīja armijas pārstāvis sakariem ar presi.

Vienlaikus Izraēlas kara aviācija turpināja uzlidojumus mērķiem Gazas joslā.

Izraēla paziņoja, ka tās bruņotie spēki devuši triecienus 15 "terora" objektiem Gazas joslas ziemeļos, arī diviem militāriem kompleksiem. Operācijā iesaistīti tanki un helikopteri.

Pirmdienas vakarā "Hamas" preses sekretārs paziņoja, ka Ēģiptei izdevies panākt pamieru starp Gazas joslā valdošo kustību "Hamas" un Izraēlu.

Bruņotais konflikts atsākās ar jaunu spēku pēc tam, kad pirmdienas rītā no Gazas joslas izšauta raķete Izraēlā trāpīja kādam namam uz ziemeļiem no Telavivas, ievainojot septiņus cilvēkus, arī bērnus.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pārtrauca savu vizīti ASV, ņemot vērā negaidīto uzbrukumu, un pēc tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu atgriezies Izraēlā.

Netanjahu izpelnījies pārmetumus gan no kreisās, gan labējās nometnes politiķiem, ka viņš esot pārāk maigs pret "Hamas", kas Gazas joslā valda kopš 2007.gada.

Eksperti norāda, ka Netanjahu grūti prognozējamo parlamenta vēlēšanu priekšvakarā grib izvairīties no vēl viena kara ar Gazas joslu.

Parlamenta vēlēšanas Izraēlā notiks 9.aprīlī.