Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Sprādziens Ķīnas rūpnīcā: bojāgājušo skaits sasniedzis 78

© Reuters/Scanpix

Bojāgājušo skaits sprādzienā, kas ceturtdien notika pesticīdu rūpnīcā Ķīnas austrumos, pieaudzis līdz 78, pirmdien pavēstīja amatpersonas.

56 upurus izdevies identificēt. Rūpnīcas vadošās amatpersonas pēc sprādziena tika apcietinātas.

Pēc sprādziena slimnīcās tika nogādāti 640 cietušie, ziņoja raidsabiedrība CCTV.

Sprādziens notika ceturtdienas pēcpusdienā Čeņdzjaganas industriālajā parkā, kas atrodas Dzjansu provinces Jaņčenas pilsētā. Ugunsgrēku, kuru izraisīja eksplozija, izdevās apdzēst tikai piektdienas rītā.

Sprādziena izraisītais ugunsgrēks uzņēmuma "Tianjiayi" ražotnē, kur nodarbināti 195 cilvēki, izplatījās arī uz blakus esošajām rūpnīcām. Ir cietuši arī netālu esoša bērnudārza audzēkņi.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins un premjerministrs Ļi Kecjans ir aicinājuši pilnīgi izmeklēt šo katastrofu un rīkoties, lai novērstu rūpnieciskas katastrofas Ķīnā.

Uzņēmums , kas ražo vairāk nekā 30 organiskās ķimikālijas, no kurām dažas ir ļoti ugunsbīstamas, jau iepriekš ticis sodīts par darba drošības pārkāpumiem, vēsta laikraksts "China Daily".

Šī ir viena no lielākajām šāda veida katastrofām Ķīnā kopš 2015.gada augusta, kad Tjaņdziņā ķimikāliju noliktavas eksplozijā gāja bojā 173 cilvēki.