Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Venecuēla taisnojas par Krievijas lidmašīnu ierašanos valstī

© Tass/Scanpix

Krievijas kara aviācijas lidmašīnas nedēļās nogalē ieradušās Venecuēlā militārās sadarbības ietvaros, kas tiek īstenota abu sabiedroto starpā, svētdien ziņu aģentūrai "Associated Press" apliecināja Venecuēlas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Krievijas militārās amatpersonas ieradušās Karakasā, lai runātu par tehnikas uzturēšanu un apmācībām, kā arī stratēģiju, skaidroja amatpersona.

Aģentūras sarunbiedrs nevēlējās, ka tiek atklāta viņa identitāte, ņemot vērā jautājuma sensitivitāti

Krievijas ziņu aģentūra "Interfax" vēsta, ka Krievijas karavīri ieradušies Venecuēlā, lai "veiktu divpusējas konsultācijas", un ka viņu vizīte ir saistīta ar iepriekš noslēgto līgumu izpildi. Delegāciju vada Sauszemes spēku galvenā štāba priekšnieks Vasilijs Tonkoškurovs.

Karakasā sestdien nolaidušās Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīnas IL-62M un An-124, kas ir viena no lielākajām transporta lidmašīnām pasaulē, svētdien ziņoja Venecuēlas mediji.

Venecuēlas ziņu vietne "Noticiera Digital" vēsta, ka Venecuēlā ieradušās aptuveni 100 krievu militārpersonas vai algotņi, kā arī Krievijas armijas ģenerālis Tonkoškurovs.

Vietne "Webinifomil" vēsta, ka Krievijas lidmašīnas ieradušās Venecuēlā no Sīrijas, lidojot cauri Dakarai.

Venecuēlā nogādāta 35 tonnu krava, vēsta raidorganizācija DW, atsaucoties uz Venecuēlas medijiem.

Atbilstoši Venecuēlas žurnālista Havjera Majorkas informācijai Krievijas karavīri paliks Karakasā, lai atbalstītu Venecuēlas armiju.

Ziņu aģentūra "Reuters" janvārī vēstīja, ka Krievijas militārie algotņi ieradušies Venecuēlā, lai apsargātu prezidentu Nikolasu Maduro.

Aģentūra ziņoja, ka algotņi esot saistīti ar Krievijas privāto militāro kompāniju "Vagner". Tās sastāvā ir bijušie karavīri, kas piedalījušies slepenās misijās Ukrainā un Sīrijā.

Taču "Reuters" avotu ticamība vēlāk tika apšaubīta, un Krievijas militārpersonu klātbūtne Venecuēlā netika apstiprināta.

Jau vēstīts, ka Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Venecuēlas opozīcijas līderi un Nacionālās sapulces spīkeru Huanu Gvaido, kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.