Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Sešus mēnešus ilgajā operācijā pret "Islāma valsti" nogalināti 630 civilisti

© AP/ SCANPIX

Sešus mēnešus ilgajā operācijā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts", ko tikko pabeiguši ASV atbalstītie Sīrijas kurdu spēki, gājušas bojā 630 civilpersonas, sestdien paziņojusi nevalstiskā organizācija Sīrijas Cilvēktiesību uzraudzība (SOHR).

Nogalināto civilpersonu skaitā SOHR iekļāvusi arī "Islāma valsts" kaujinieku ģimenes. Starp bojāgājušajiem ir 209 bērni un 157 sievietes.

Kurdu vadītā Sīrijas Demokrātiskā fronte (SDF) uzbrukumu "Islāma valsts" pēdējam atbalsta punktam Eifratas ielejā sāka 10.septembrī, un pabeidza to sestdien, ieņemot Baghūzu.

Saskaņā ar SOHR datiem kaujās krituši 730 SDF cīnītāji un likvidēti 1600 teroristi.

SDF jau mēnešiem ilgi nav sniegusi ziņas par saviem zaudējumiem.

SOHR savas aplēses izdara, pamatojoties uz Sīrijas iekšienē esošo avotu sniegtajām ziņām.

Kā ziņots, pēc pēdējā "Islāma valsts" atbalsta punkta ieņemšanas Sīrijas austrumos SDF sestdien paziņoja par teroristiskā grupējuma pasludinātā kalifāta likvidēšanu.

"Sīrijas Demokrātiskā fronte paziņo par tā dēvētā kalifāta pilnīgu iznīcināšanu un par 100% "Islāma valsts" teritoriālo sakāvi," teikts SDF pārstāvja Mustefas Bali izplatītajā paziņojumā.

Viņš pavēstīja, ka SDF pārņēmusi pilnīgu kontroli pār Baghūzu, kur bija ielenkti pēdējie "Islāma valsts" kaujinieku spēki.

ASV atbalstītās kurdu un arābu alianses cīnītāji savu dzelteno karogu virs Baghūzas pacēla sestdienas rītā.