Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Pesticīdu rūpnīcā Ķīnā nograndis sprādziens; vismaz 62 bojāgājušie

© REUTERS/ SCANPIX

Bojāgājušo skaits sprādzienā, kas noticis pesticīdu rūpnīcā Ķīnas austrumos, ir pieaudzis līdz 62 cilvēkiem, sestdien ziņoja valsts mediji.

Valsts raidsabiedrība CCTV ziņoja, ka 28 cilvēki vēl ir pazuduši bez vēsts.

Pēc sprādziena tika nogādāti slimnīcās 640 cietušie, no kuriem 34 ir kritiskā stāvoklī un vēl 60 ir nopietni ievainoti, ziņoja CCTV.

Sprādziens notika ceturtdienas pēcpusdienā Čeņdzjaganas industriālajā parkā, kas atrodas Dzjansu provinces Jaņčenas pilsētā. Ugunsgrēku, kuru izraisīja eksplozija, izdevās apdzēst tikai piektdienas rītā.

Sprādziena izraisītais ugunsgrēks uzņēmuma "Tianjiayi" ražotnē, kur nodarbināti 195 cilvēki, izplatījās arī uz blakus esošajām rūpnīcām. Ir cietuši arī netālu esoša bērnudārza audzēkņi.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins un premjerministrs Ļi Kecjans ir aicinājuši pilnīgi izmeklēt šo katastrofu un rīkoties, lai novērstu rūpnieciskas katastrofas Ķīnā.

Eksplozijas cēloņi vēl nav noskaidroti, taču uzņēmums, kas ražo vairāk nekā 30 organiskās ķimikālijas, no kurām dažas ir ļoti ugunsbīstamas, jau iepriekš ticis sodīts par darba drošības pārkāpumiem, vēsta laikraksts "China Daily".

Šī ir viena no lielākajām šāda veida katastrofām Ķīnā kopš 2015.gada augusta, kad Tjaņdziņā ķimikāliju noliktavas eksplozijā gāja bojā 173 cilvēki.