Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas pilsonim par "prāta aptumsumā" pastrādātu slepkavību jāpavada viss mūžs cietumā

© EPA/ SCANPIX

Latvijas pilsonim Īrijā piespriests mūža ieslodzījums par poļu tautības vīrieša noduršanu pirms diviem gadiem pie tirdzniecības centra Longfordā, informē portāls "Baltic- Ireland."

Lēmumu par 26 gadus vecā Latvijas pilsoņa mūža ieslodzījumu tiesā pieņēma divpadsmit zvērinātie.

Ziņu aģentūra LETA jau iepriekš vēstīja, ka Latvijas pilsonis Rihards Lavickis, kurš apsūdzēts lietā, atzīst, ka nodūris poļu izcelsmes vīrieti, taču apgalvo, ka ticis izprovocēts, jo starp abiem bijis strīds par 300 eiro parādu.Apsūdzētais neatzīst savu vainu tīšā slepkavībā, bet atzīst, ka ir vainīgs nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma.

Prokurors tiesā norādīja, ka mirušais tikai nesen bija ieradies Īrijā, bet Lavickis tur dzīvo jau kopš 14 gadu vecuma. Laikā, kad notika slepkavība, nestrādāja neviens no iesaistītajiem vīriešiem, bet polis bija sācis pamatīgi lietot alkoholu.

Dažus mēnešus pirms liktenīgās dienas upuris kopā ar vēl kādu vīrieti Lavicki piekāva, izmantojot kasteti, bet vēlāk izsita logu mājoklim, kurā Lavickis dzīvoja kopā ar savu partneri un bērnu. Apsūdzētais izsauca policiju un apgalvoja, ka logu izsitis poļu tautības vīrietis, piebilstot, ka pats šo lietu "atrisinās".

Kā vēsta portāls, neraugoties uz likumsargu brīdinājumu to nedarīt, Lavickis apbruņojies ar nazi un devies vainīgo meklēt. Tiesā viņš apgalvoja, ka vēlējies upuri tikai pabiedēt, taču, sastopoties "aci pret aci", uznācis "prāta aptumsums" un viņš zaudējis paškontroli.

Tiesā iesniegtajos videonovērošanas kameru ierakstos redzams, ka apsūdzētais skrien pie upura ar paceltu roku, kurā ir nazis.