Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunija izdos ASV trīs narkotiku noziegumos apsūdzētus pilsoņus

© Pixabay

Igaunijas valdība ceturtdien nolēmusi izdot Amerikas Savienotajām Valstīm trīs savas valsts pilsoņus, kas apsūdzēti ar narkotikām saistītos noziegumos un naudas atmazgāšanā.

Pēc ziņu aģentūras BNS rīcībā esošās informācijas, ASV tiesībsargājošajām iestādēm tiks izdoti divi pazīstami karatē treneri - Amids Magerramovs, kas apsūdzēts noziedzīga grupējuma vadīšanā, un Jevgeņijs Bikovs, kā arī Vitālijs Voroņuks.

Saistībā ar šo pašu lietu ASV jau izdots bezvalstnieks Viktors Ļitvinčuks. Vēl viens bezvalstnieks - Nikolajs Niftalijevs - apstrīdējis lēmumu par izdošanu, bet administratīvā tiesa viņa prasību noraidījusi, taču šo lēmumu vēl var pārsūdzēt apgabaltiesā.

Visus piecus apsūdzētos Igaunijas policija aizturēja pagājušā gada septembrī, pateicoties aptuveni gadu ilgušai ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes (DEA) operācijai un balstoties uz ASV puses izteikto tiesiskās palīdzības lūgumu. ASV varas iestādes viņus tur aizdomās par dalību starptautiskā fentanila apgrozībā un naudas atmazgāšanu.

Bikovam 2003.gadā tiesa piespieda astoņu gadu cietumsodu par mēģinājumu organizēt triju ar noziedzīgo pasauli saistītu uzņēmēju slepkavību.

Šonedēļ Igaunijas Valsts prokuratūra nodeva tiesai krimināllietu par tā dēvēto azerbaidžāņu noziedzīgo grupējumu, kura vadīšanā apsūdzēts Magerramovs.