Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Junkers: ES samitā lēmums par "Breksita" atlikšanu netiks pieņemts

© AP/ SCANPIX

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) samitā šonedēļ lēmums par "Breksita" atlikšanu netiks pieņemts.

Intervijā raidorganizācijai "Deutschlandfunk" Junkers sacīja, ka sarunas par "Breksita" atlikšanu, visticamāk, būs jāpārceļ uz nākamo nedēļu.

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas birojs paziņoja, ka viņa prasīs ES īsu pagarinājumu, kad oficiāli lūgs atlikt "Breksitu".

Lielbritānijas parlamenta priekšsēdētāja Andrea Līdsoma intervijā radiostacijai LBC atklāja, ka Meja lūgs atlikt "Breksitu" uz īsu laiku, lai izvairītos no nepieciešamības Lielbritānijai piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās

"Es zinu, ka premjerministre ir ļoti neapmierināta ar lēmumu parlamentā noraidīt izstāšanos 29.martā. Viņa ir apņēmības pilna izvest mūs laukā no ES, un es esmu diezgan droša, ka tas būs tikai īss pagarinājums," sacīja Līdsoma.

Jautāta, vai pagarinājums varētu būt līdz jūnija beigām, kā ierosinājusi Meja, Līdsoma atteicās atbildēt, norādot, ka tas jāizlemj pārējām ES dalībvalstīm.

Bija plānots, ka Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības (ES) 29.martā.

Meja ir panākusi vienošanos ar Briseli par izstāšanās nosacījumiem, bet nav spējusi panākt šīs vienošanās apstiprināšanu Lielbritānijas parlamentā, kas to jau divreiz noraidījis.

ES līderi plāno ceturtdien un piektdien tikties samitā Briselē. Gaidāms, ka Meja šajā samitā lūgs "Breksita" atlikšanu, lai parlaments paspētu pieņemt nepieciešamos likumdošanas aktus gludai "Breksita" norisei.