Lietuva sadarbosies ar Krieviju pierobežas reģionu attīstīšanā

Lietuvas iekšlietu ministrs Raimunds Palaitis un Krievijas reģionālās attīstības ministrs Viktors Basargins trešdien Viļņā parakstīja saprašanās memorandu par starpreģionu un pārrobežu sadarbību, ziņo 15 min.lt.

Abu valstu mērķis ir apmainīties ar juridisko informāciju un pieredzi reģionālās politikas formulēšanā un īstenošanā, piesaistīt reģioniem investīcijas un atbalstīt biznesa attiecību nostiprināšanos starp Lietuvas un Krievijas reģioniem un citās sadarbības jomās.

Pirms memoranda parakstīšanas ministri apsprieda Lietuvas reģionālo politiku, pasākumus pierobežas reģionu attīstīšanai un abu valstu plaša mēroga kopīgos projektus. Tikšanās gaitā īpaša uzmanība tika veltīta ūdens attīrīšanas iekārtu būvei pie Nemunas upes. Tika panākta arī vienošanās izveidot kopīgu Lietuvas un Krievijas ekspertu darba grupu, lai efektīvāk risinātu ar reģionālo attīstību un pārrobežu sadarbību saistītos jautājumus.

Trešdien ministri apmeklēs arī Panemunes robežkontroles punktu un Karalienes Luīzes tiltu, kas savieno Panemuni un Sovetsku.