Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Džosa Stouna turpina īstenot ambiciozu projektu - uzstājusies pat Ziemeļkorejā

© SCANPIX

Britu dziedātāja Džosa Stouna uzstājusies neoficiālā koncertā Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā, turpinot īstenot savu ambiciozo projektu, kura mērķis ir koncertēt visās pasaules valstīs.

Stouna, kas pirms pieciem gadiem aizsāktajā koncertturnejā "Total World Tour" uzstājusies vairāk nekā 175 valstīs, trešdien vakarā muzicējusi Phenjanas bārā nelielas tūristu un gidu grupas priekšā.

31 gadu vecā dziedātāja, kas nesen uzstājusies arī Sīrijā, Pakistānā un Irākā, par braucienu uz Ziemeļkoreju paziņoja otrdien sociālajā tīklā "Instagram" neilgi pirms došanās uz lidmašīnu.

"Ir laba diena, lai dotos uz Ziemeļkoreju," videovēstījumā, kas uzfilmēts Pekinas lidostā, sacīja dziedātāja.

Vizīti organizēja braucienos uz izolēto valsti specializējušās tūrisma firmas "Koryo Tours" vadītājs Saimons Kokrels.

Viņš uzstāšanos raksturoja kā "neoficiālu koncertu" un ir publicējis fotogrāfiju, kurā Stouna dzied aptuveni 40 tūristu un gidu auditorijai kino kompleksa "Yanggakdo" bārā.

"Sarīkosim to ne tik tālā nākotnē vēlreiz ar pilnu ansambli un tūkstošiem vietējo fanu," "Instagram" pie fotogrāfijas, kurā Stouna redzama, atstājot Phenjanu, ierakstījis Kokrels.

Līdz šim tādas reizes, kad Phenjana atļauj ārvalstu mūziķiem uzstāties parasto pilsoņu priekšā, bijušas retas. Tiesa gan, pērn, strauji uzlabojoties Phenjanas un Seulas attiecībām, Ziemeļkorejā varēja uzstāties vairāki Dienvidkorejas popmūziķi.