Draudi Beļģijas karalienei

© skanpx

82 gadus vecā Beļģijas karaliene Fabiola atkal pa pastu saņēmusi vairākas draudu vēstules. Uz vienas no atklātnēm uzzīmēts zārks un vēstīts, ka draudi tiks izpildīti 21. jūlijā, kad Beļģijā atzīmē nacionālos svētkus. Pēdējo gadu laikā karaļa Boduēna atraitne Fabiola regulāri saņem draudu vēstules.

Beļģijas mediji vēsta, ka sūtījumi iesniegti analīzei Beļģijas valdības krīžu centram, savukārt karalienes Fabiolas apsardze šodienas svinību laikā tikšot pastiprināta. Jāpiebilst, ka arī pagājušogad karaliene saņēma draudus – organizācija, kas sevi dēvēja par EDH Flanders, draudēja viņu nogalināt ar arbaleta šāvienu. Karaliene uz to reaģēja ar humoru, svētku tribīnē kāpjot ar ābolu rokās, turklāt kategoriski atteicās pildīt savu miesassargu rekomendācijas un uzvilkt bruņuvesti.

RIA Novosti atgādina, ka aizdomās par draudu vēstuļu sūtīšanu karalienei jau divas reizes aizturēts Skotijas pilsonis Džons Bleiks, kurš kopā ar sievu dzīvo Koksidas kūrortā Beļģijā. Tomēr policijai tā arī nav izdevies savākt pietiekami daudz pierādījumu tam, ka tieši viņš ir šo vēstuļu autors. Jāpiebilst, ka vēstulēs, kas tiek adresētas ne tikai karalienei, bet arī medijiem, piemēram, avīzei Derniere Heure, tiek izvirzītas diezgan absurdas prasības. Piemēram, vienā no tām autors aicinājis karalieni uzstāties televīzijā un publiski atbildēt, vai viņai ir bijušas intīmas attiecības ar bijušo Dienvidslāvijas līderi Josipu Brozu Tito.

Speciālisti uzskata, ka ar draudu vēstuļu sūtīšanu nodarbojas viens vai, augstākais, divi cilvēki, kuri gan cenšas radīt iespaidu, ka darbojas vesela organizācija. Tieši tas padara noziedznieku notveršanu grūtāku, jo vienpatņus atrast ir sarežģītāk, atzinusi Beļģijas policija. Izmeklēšana šajā lietā turpinās.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais