Vēl vakar Somijas premjers viesojās Latvijā, bet šodien paziņo par atkāpšanos

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

Somijas valdība, kas bijusi spiesta atteikties no plāniem reformēt veselības aprūpes sistēmu, piektdien atkāpsies, paziņojusi prezidenta kanceleja.

Premjerministrs Juha Sipile demisijas rakstu prezidentam oficiāli iesniedza plkst.10 pēc Latvijas laika, bet plkst. 8.45 paredzēta valdības preses konference.

Sipiles pārstāvētās Centra partijas parlamenta frakcijas vadītājs Anti Kaikonens tviterī pavēstījis, ka viņa demisijas iemesls ir nespēja pabeigt veselības aprūpes reformu šīs valdības pilnvaru termiņa laikā.

Iepriekš piektdien Somijas sabiedriskā raidorganizācija "Yle", atsaucoties uz anonīmu avotu valdībā, jau vēstīja, ka kabinets gatavojas paziņot par atteikšanos no iecerētajām plašajām veselības aprūpes un sociālās apdrošināšanas sistēmas reformām.

Pasaulē

Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas jomā Žuzeps Borels paudis nožēlu, ka neviena vara, tostarp ASV, nevar "apturēt" Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, kurš apņēmies iznīcināt kaujiniekus Gazas joslā un Libānā.