Itālijā 900 cilvēki tiks izlikti no nelegāli ierīkotas nometnes

© EPA/ SCANPIX

Itālijas policija trešdien plāno izlikt aptuveni 900 cilvēkus no imigrantu nelegāli ierīkotas nometnes Redžo di Kalabrijas reģionā, paziņojis Itālijas iekšlietu ministrs.

Sanferdinando nometnē galvenokārt mīt imigranti, kas nelegāli tiek nodarbināti lauksaimniecības sektorā, kur uzņēmumus nereti kontrolē mafija.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni atklāja, ka operācijā iesaistīti 600 policisti. Imigrantus plānots pārvietot uz citām iestādēm un Sanferdinando nometne pēc tam tiks nojaukta.

Radiostacijas RAI žurnālists no notikuma vietas ziņo, ka policijas operācija sākusies mierīgi, lai gan daudzi imigranti baidās tik pārvietoti tālu no darbavietām.

Mediķu labdarības organizācija, kas darbojas nometnē, otrdien ziņoja, ka imigranti ir brīdināti par pārvietošanu, bet viņiem nav atklāts, kurp viņi dosies.

Pēdējo gadu laikā bijuši vairāki mēģinājumi likvidēt Sanferdinando nometni. Jauns rīkojums par izlikšanu tika pieņemts pagājušajā nedēļā pēc tam, kad ugunsgrēkā nometnē gāja bojā cilvēks. Tas bija jau trešais šāds nāves gadījums 14 mēnešu laikā.

Imigranti kurina ugunskurus, lai sasildītos, bet liesmas ātri vien var kļūt nekontrolējamas, strauji izplatoties starp būdām, kas veidotas no kartona, koka un plastmasas.

Nometnē nav pieejama elektrība, tekošs ūdens un kanalizācija.

Svarīgākais