Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Bezlīguma "Brexit" gadījumā izmaiņas skars arī pasta sūtījumus un ceļojumu bagāžu no Lielbritānijas

© SCANPIX

Latvijas vēstniecība Nīderlandē aicinājusi personas iepazīties ar izmaiņām par ceļojumu bagāžu un pasta sūtījumiem no Lielbritānijas pēc "Brexit" 30.martā, gadījumā, ja netiek panākta vienošanās par izstāšanās līgumu.

Kā liecina vēstniecības publicētā informācija, ja netiek panākta vienošanās par izstāšanās līgumu, lidojot no Lielbritānijas uz Latviju vai kādu citu Eiropas Savienības (ES) valsti, būs jādeklarē iegādātās preces, ja to kopējā vērtība pārsniedz 430 eiro, bagāžai virs 430 eiro vērtības jāmaksā muitas nodoklis, savukārt bez nodokļiem drīkstēs ievest 200 vai mazāk cigaretes vai citus tabakas izstrādājumus.

Tāpat ne biežāk kā vienu reizi septiņās dienās bez nodokļiem drīkstēs ievest vienu litru alkohola ar spirta saturu virs 22%, savukārt vieglākus dzērienus spirta satura ziņā var ievest lielākos tilpumos.

Paredzētas izmaņas attiecībā uz nekomerciāliem pasta sūtījumiem, proti, situācijās, kad privātpersonas no Lielbritānijas sūta dāvanu privātpersonai Latvijā. Ja šādu preču vērtība pārsniedz 45 eiro, saņēmējam būs jāmaksā muitas nodoklis, PVN un akcīzes nodoklis par akcīzes precēm.

Savukārt komerciāla sūtījuma un interneta veikta pirkuma gadījumā, ja preces vērtība būs lielāka par 22 eiro, būs jāmaksā PVN, bet, ja preces vērtība būs lielāka par 150 eiro, tad būs jāmaksā PVN un muitas nodoklis.