Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

ASV mēģinās piegādāt humāno palīdzību Venecuēlai, pauž Pompeo

© AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo ceturtdien apziņoja, ka ASV neatteiksies no plāniem šonedēļ piegādāt humāno palīdzību Venecuēlai, neskatoties prezidenta Nikolasa Maduro pretestību.

"Šonedēļ mēs mēģināsim piegādāt simtiem tonnu humānās palīdzības, par kuru dāsni samaksājusi amerikāņu tauta, mūsu nodokļu maksātāji, kas tagad nogādāta reģionā. Mēs ceram, ka dabūsim to pāri robežai," pavēstīja Pompeo. "Venecuēlā ir pilnībā cilvēka radīta katastrofa."

Ceturtdien uz Kolumbijas robežu devās Venecuēlas opozīcijas līderis Huans Gvaido, lai pārraudzītu centienus ievest valstī humāno palīdzību, neskatoties uz armijas blokādi.

Gvaido, kurš sevi pasludinājis par prezidenta amata pienākumu izpildītāju, paziņojis, ka līdz sestdienai Venecuēlā jāieved ASV piegādātā pārtika un medikamenti, kas pašreiz atrodas Kolumbijas pierobežas pilsētā Kukutā.

Lai gan nav zināms, ko tieši Gvaido grasās darīt, viņš pēdējās dienās ir piesaistījis tūkstošiem brīvprātīgo, kas palīdzēšot izdalīt humāno palīdzību.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro noliedz, ka valstī būtu sākusies humānā krīze, un paziņojis, ka humānā palīdzība esot tikai ASV militārās intervences priekšvēstnesis, un devis rīkojumu armijai noslēgt Venecuēlas robežu.