Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā korupcijas izmeklēšanā aizturēti astoņi tiesneši un pieci advokāti

© SCANPIX

Lietuvā korupcijas izmeklēšanā aizturēti astoņi tiesneši un pieci advokāti, trešdien paziņoja tiesībsargājošās iestādes.

Lietuvas ģenerālprokurors Evalds Pašilis žurnālistiem teica, ka trešdienas rītā aizturētas 26 personas, tostarp astoņi dažāda ranga tiesneši un pieci pazīstami advokāti.

Savukārt Īpašās izmeklēšanas dienesta vadītājs Žīdrūns Bartkus sacīja, ka viņa vadītais dienests veic "savā vēsturē lielāko operāciju", kurā piedalās vairāki nekā 100 dienesta darbinieki.

Bartkus teica, ka ir aizdomas, ka kukuļi doti par lēmumiem administratīvajās lietās, krimināllietās un civillietās.

Pēc prokuratūras sniegtajām ziņām, ir aizdomas, ka bijusi vienošanās par kukuļu došanu aptuveni 400 000 eiro kopsummā. Atsevišķu kukuļu summa bijusi no tūkstots līdz 100 000 eiro.

Aizturētie tiesneši ir Apelācijas tiesas tiesneši Viktors Kazis, Konstantīns Gurins un Valdimars Bavējans, Augstākās tiesas tiesnesis Egidijs Laužiks, Viļņas apgabaltiesas tiesnesis Henrihs Jaglinskis, Viļņas administratīvās apgabaltiesas tiesnesis Arūns Kaminsks, Kauņas reģionālās administratīvās tienesis Gintars Čekanausks un Viļņas pilsētas iecirkņa tiesas tiesnesis Roberts Rainis, Iepriekš Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite atcēla tiesisko imunitāti šiem astoņiem tiesnešiem.

Savukārt aizturētie advokāti ir Drašutis Zagrjacks, Romualds Mikļušs, Giedre Čimboliene, Aivars Surblis un Marjus Navicks.