Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps ir oficiāli uzskatāms par aptaukojušos

© Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pēdējos gados ir pieņēmies svarā par dažiem kilogramiem un tagad oficiāli ir uzskatāms par aptaukojušos, liecina viņa medicīniskās pārbaudes rezultāti.

Baltais nams ceturtdien publicēja Trampa jaunākās medicīniskās pārbaudes rezultātus, saskaņā ar kuriem viņa ķermeņa masas indekss tagad ir 30,4. Tramps ir sešas pēdas un trīs collas (1,905 metrus) garš, bet viņa svars ir pieaudzis no 236 mārciņām (107,05 kilogramiem) 2016. gada septembrī līdz 243 mārciņām (110,22 kilogramiem) tagad.

Ķermeņa masas indekss tiek aprēķināts kā ķermeņa svara un auguma garuma attiecība. Ja indekss ir 30 vai lielāks, tas nozīmē aptaukošanos. Apmēram 40% amerikāņu ir aptaukojušies, un tas palielina viņu risku saslimt ar sirds slimībām, diabētu un dažām vēža formām.

Tramps nelieto alkoholu un nesmēķē, tomēr viņš maz nododas fiziskiem vingrinājumiem. Trampa iecienītākais fiziskās aktivitātes veids ir golfs, un viņš ir izteicies, ka pietiekami daudz staigā pa Baltā nama kompleksu.

Diētas jomā Tramps ir saglabājis uzticību fāstfudam. Janvārī, kad federālās valdības darbs bija daļēji apturēts, viņš uzaicināja uz Balto namu futbola komandu "Clemson Tigers" un tai pasūtīja cienastu - burgerus, frī kartupeļus un picas.

Lai gan Tramps kopš pērnā gada ir pieņēmies svarā par četrām mārciņām (1,81 kilogramu), Baltā nama galvenais ārsts Šons Konlijs sacīja, ka 72 gadus vecajam prezidentam vēl arvien ir ļoti laba veselība.

Viņa sirdsdarbības ātrums miera stāvoklī ir 70 sitieni minūtē. Trampa asinsspiediens ir 118/80, kas arī ir normāls.

Konlijs sacīja, ka Trampa aknas, nieres un vairogdziedzeris funkcionē normāli, un arī elektrolītu un asinsķermenīšu daudzumi ir normāli. Elektrokardiogramma kopš pērnā gada nav mainījusies.