Allu Pugačovu operēs Izraēlā

Krievu estrādes dīva Alla Pugačova pametusi visas darīšanas Maskavā un steidzīgi izlidojusi uz Izraēlu. Tur primadonnai vienā no elitārākajām klīnikām, kas pieder krievu miljardierim, oligarham Mihailam Prohorovam, veiks operāciju. Pugačova nolēma doties ārstēties uz ārzemēm pēc tam, kad sajutās slikti – satumsums acīs un dedzinošas sāpes krūtīs.

Krievu estrādes karaliene jau pārcietusi ne vienu vien operāciju. Lēkājošs asinsspiediens, diabēts, cistas, kas pēkšņi uzrodas, problēmas ar kājām un endokrīno sistēmu jau ilgus gadus nomoka dziedātāju. Taču primadonnas galvenā rūpe ir sirds un asinsvadi.

Pirmo reizi problēmas ar sirdi Allai Borisovnai atgadījās 2006. gadā. Toreiz dziedātāju, kura vērsās pie mediķiem, jo sajuta vieglus dūrienus krūtīs, nekavējoties nosūtīja uz operāciju zāli. Viņai konstatēja sirds asinsvadu sašaurināšanos holesterīna dēļ un nekavējoties veica stentēšanu. Diemžēl asinsvadu paplašinātājus cukura diabēta dēļ organisms atgrūda, un 2008. gadā Pugačova atkārtoti gūlās zem naža, lai vecos stentus nomainītu ar jauniem. Taču pēdējā gada laikā pārdzīvotie kreņķi atkal uzjundīja vecās kaites. Kad šā gada pavasarī Alla Borisovna beidzot nolēma aiziet no aktīvās koncertdarbības, par vienu no galvenajiem iemesliem viņa minēja tieši veselības problēmas. Nemitīgie pārdzīvojumi un uztraukumi izraisīja cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs. Savukārt cukurs apdedzina asinsvadus, no kā attīstās ateroskleroze un stentu atgrūšana. Un tie atkal ir jāmaina. Tiklīdz tas kļuva zināms, Pugačova nekavējoties devās uz Izraēlas elitāro klīniku, kurā strādā pasaules izcilākie ārsti, turklāt slimnīcas īpašnieks Mihails Prohorovs apsolījies apmaksāt slavenās dziedātājas ārstēšanos.

Svarīgākais