Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

"Brexit" sekas: "Sony" galveno Eiropas biroju pārvietos uz Nīderlandi

© AFP/Scanpix

Japānas elektronikas uzņēmums "Sony Corp." pārvietos savu Eiropas galveno pārvaldes biroju no Lielbritānijas uz Nīderlandi, lai izvairītos no "Breksita" radītiem darbības traucējumiem, trešdien paziņoja kompānijas preses pārstāvis.

Viņš gan norāda, ka pašreizējās Lielbritānijas struktūrvienības darbība netiks ietekmēta.

"Mēs līdz marta beigām veiksim mūsu Eiropas galvenā pārvaldes biroja reģistrācijas adreses pārvietošanu uz Nīderlandi," sacīja preses pārstāvis.

Šāds lēmums pieņemts, lai izvairītos no sarežģītām ar muitu saistītām procedūrām pēc tam, kad Lielbritānija būs pametusi Eiropas Savienību, uzsvēra preses pārstāvis.

"Sony" pērnā gada nogalē Nīderlandē reģistrēja jaunu uzņēmumu un plāno tajā integrēt Lielbritānijā esošo Eiropas galveno pārvaldes biroju.

Kā ziņots, saistībā ar iespējamām "Breksita" radītām nodokļu problēmām savu galveno Eiropas biroju no Lielbritānijas uz Nīderlandi jau pārvietojis Japānas elektronikas uzņēmums "Panasonic Corp.".

Par līdzīgu ieceri paziņojušas arī vairākas citas Japānas kompānijas, tostarp MUFG, "Nomura Holdings", "Daiwa Securities" un "Sumitomo Mitsui Financial Group".