Atklās Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmu

Trešdien, 14.jūlijā, notiks Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam atklāšanas konference, kurā piedalīsies arī Igaunijas iekšlietu ministrs Sīms Kīslers un Krievijas Reģionālās ministrijas pārstāvis, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Dravniece.

Konferencē aicināti piedalīties iespējamie projektu iesniedzēji - pārstāvji no pašvaldībām, valsts un nevalstiskajām organizācijām, izglītības un kultūras darbinieki, kā arī uzņēmēji no Latvijas, Igaunijas un Krievijas.

Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programma tiek īstenota Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros. Igaunijas, Latvijas un Krievijas reģioni varēs turpināt sadarbību, kas aizsākās 90.gadu sākuma "PHARE" pārrobežu sadarbības programmu ietvaros.

Kopējais programmas finansējums ir 47 miljoni eiro (33 miljoni latu), papildus tam programmas partnervalstis plāno piešķirt savu līdzfinansējumu projektu īstenošanai.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais