Atbildību par uzbrukumu Nairobi viesnīcu kompleksam uzņemas somāļu islāmisti

© Scanpix

Atbildību par šobrīd notiekošo uzbrukumu vienam no Kenijas galvaspilsētas viesnīcu un biroju kompleksiem uzņēmies Somālijas islāma ekstrēmistu grupējums "Al Shabab", pavēstot, ka tā kaujinieki joprojām turpina cīņu kompleksa iekšienē.

Ar starptautisko teroristisko organizāciju "Al Qaeda" saistītais grupējums paziņojumu par atbildības uzņemšanos izplatījis ar savas radiostacijas "Andalus" starpniecību.

Kā ziņots, vienā no Nairobi greznajiem viesnīcu un biroju kompleksiem, kas atrodas Vestlendsas apkaimē, otrdien izcēlusies apšaude, kuru ievadījis vismaz viens sprādziens.

Sprādziens, kas bijis dzirdams arī aptuveni piecus kilometru attālumā esošajā aģentūras AFP vietējā birojā, noticis "DusitD2" kompleksā, kur atrodas viesnīca un vairākas ārvalstu uzņēmumu izmantotas biroju ēkas un banku kantori.

Saimons Kramps, kas strādā vienā no šiem birojiem, vēsta, ka pēc "vairākām" eksplozijām darbinieki iebarikādējušies savos kantoros.

"Mēs nezinām, kas notiek. Šāvieni nāk no dažādām pusēm," AFP pastāstījis Kramps, piebilstot, ka ļaudis esot panikā.

Visā pilsētā dzirdamas policijas sirēnas, un virs notikumu vietas riņķo helikopters.

Uz notikumu vietu nosūtītais AFP reportieris ziņo, ka notiek apšaude starp policiju un bruņotiem cilvēkiem.

No kompleksa autostāvvietas paceļas melni dūmi, un tiek ziņots, ka vairākas tur esošās automašīnas ir liesmās.

Kompleksu steigā cenšas pamest daudzi cilvēki, no kuriem daži ir viegli ievainoti.

Pasaulē

Tagad jau Maskavas labumus baudošais Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns negaidīti izvēlējās Kijivu par pirmo ārvalstu vizītes galamērķi pēc tam, kad Ungārija kļuva par Eiropas Savienības prezidējošo valsti. Šī bija viņa pirmā ierašanās Ukrainā kopš Krievijas agresijas sākuma.

Svarīgākais