Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Parīzes opera lauž līgumu ar dejotāju, kurš sociālajos tīklos nebijis tolerants pret gejiem

© Scanpix

Parīzes Operas balets pēc homofobiskām tirādēm sociālajos medijos atteicies no sadarbības ar strīdīgu reputāciju iemantojušo starptautisko baleta zvaigzni Sergeju Poluņinu, kuram bija paredzēta loma "Gulbju ezera" iestudējumā.

Baleta sliktā zēna reputāciju iemantojušais Poluņins, kurš karjeras sākumā tika salīdzināts ar Rūdolfu Nurejevu, ierakstā sociālajā tīklā "Instagram" veltīja dzēlības homoseksuāliem dejotājiem, mudinot dejotājus izturēties, kā vīrietim pienākas.

"Vīrietim jābūt vīrietim, un sievietei jābūt sievietei. Tas ir iemesls, kāpēc jums ir bumbas," skaidroja Ukrainā dzimušais mākslinieks, kurš novembrī pieņēma Krievijas pilsonību.

"Sievietes tagad mēģina veikt vīriešu lomas, jo jūs viņas nedrāžat un esat apkaunojums," skaidroja 29 gadus vecais mākslinieks, izsakoties par dejotājiem gejiem.

Parīzes Opera pirmdien ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka ir atsaukusi Poluņinam izteikto uzaicinājumu nākammēnes dejot galveno lomu "Gulbju ezerā".

Parīzes Operas baleta mākslinieciskā vadītāja Orelī Dipona vēstulē Poluņinam nedēļas nogalē apliecinājusi, ka atsakās no iecerētās sadarbības, skaidrojot, ka viņa publiskie izteikumi neatbilst kolektīva vērtībām.

Vēl piektdien Poluņins savā profilā "Instagram" uzbruka cilvēkiem ar liekā svara problēmām.

"Ieraugot resnus cilvēkus, iepļaukāsim viņus. Tas viņiem palīdzēs un iedrošinās tikt vaļā no taukiem. Nekādas cieņas slinkumam!"

Poluņins 19 gadu vecumā kļuva par Londonas Karaliskā baleta vadošo solistu - jaunāko dejotāju, kam ticis šāds gods.

Sagaidāms, ka Poluņins šajā nedēļas nogalē Bavārijas Valsts baletā dejos "Raimondas" iestudējumā.