EP dienu pēc balsojuma Lielbritānijas parlamentā debatēs par "Brexit"

© REUTERS/ SCANPIX

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti dienu pēc 15.janvārī paredzētā balsojuma Lielbritānijas parlamentā apspriedīs "Brexit", informēja EP Informācijas birojā Latvijā.

Strasbūrā notiekošās plenārsesijas laikā 16.janvārī plkst.9.30 aptuveni pusotru stundu debatēs par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Katras politiskās grupas vārdā runās viens deputāts, tāpat ar saviem ziņojumiem uzstāsies EP "Brexit" vadības grupas deputāti.

Debates notiks dienu pēc Lielbritānijas Pārstāvju palātas balojuma par sarunās ar ES panākto vienošanos.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas valsts ministrs uzņēmējdarbībā Gregs Klārks brīdinājis, ka izstāšanās no ES bez vienošanās būtu postoša Lielbritānijai.

"Brexit" bez vienošanās būtu postoša situācija, kurā Lielbritānijai nāktos atgriezties pie pašiem elementārākajiem noteikumiem tirdzniecībā ar tuvākajiem partneriem, intervijā BBC radio sacīja Klārks.

Šādā gadījumā Lielbritānija būtu spiesta tirgoties ar ES, balstoties uz Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) noteikumiem, kas nozīmētu daudz lielākas tarifu likmes daļai produktu, tostarp automašīnām.

Ja Lielbritānijas parlaments balsojumā 15.janvārī neapstiprinās Briseles un Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas novembrī panākto "Brexit" vienošanos, Lielbritānijai 29.martā var nākties izstāties no ES bez vienošanās.

Svarīgākais