Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

2017. gadā FIB sācis izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai Tramps strādā Krievijas labā

© AFP/Scanpix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) 2017. gadā sācis izmeklēšanu, vai prezidents Donalds Tramps nestrādā Krievijas labā, vēsta laikraksts "The New York Times".

Izmeklēšana, kas bija pretizlūkošanas un kriminālizmeklēšanas apvienojums, tika sākta pēc tam, kad Tramps 2017. gada maijā atlaida FIB direktoru Džeimsu Komiju, raksta avīze, atsaucoties uz anonīmiem avotiem.

Izmeklēšanas pretizlūkošanas virziena mērķis bija noteikt, vai Tramps apzināti vai neapzināti nestrādā Maskavas labā un vai viņš nav drauds nacionālajai drošībai, raksta "The New York Times".

Savukārt kriminālizmeklēšanas virziens bijis saistīts ar Trampa lēmumu atlaist Komiju.

FIB izmeklēšana drīz vien tikusi iekļauta Roberta Millera izmeklēšanā par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā un iespējamo sadarbību starp Trampa vēlēšanu komandu un Maskavu, vēsta laikraksts, norādot, ka nav skaidrs, vai joprojām notiek izmeklēšana pretizlūkošanas virzienā.

Avīze raksta, ka FIB bijušas aizdomas par Trampa saitēm ar Krieviju 2016. gada priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

Taču birojs nesāka izmeklēšanu, līdz Tramps neatlaida Komiju, kurš atteicās zvērēt uzticību Trampam un pārtraukt izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos, kuru tagad vada Millers.