Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ziemas laikapstākļu dēļ Eiropā gājis bojā 21 cilvēks

© Reuters/Scanpix

Eiropā piektdien turpinājās nelabvēlīgi ziemas laikapstākļi, un to dēļ pēdējās 10 dienās bojāgājušo skaits pieauga līdz 21 cilvēkam, no kuriem četri zaudēja dzīvību piektdien.

Biezs sniegs vēl vienu dienu paralizēja lielu daļu Eiropas, nošķirot no ārpasaules kalnu ciemus un izraisot sniega lavīnas.

Bulgārijas Sarkanais Krusts paziņoja, ka divi snovbordisti ir gājuši bojā lavīnā Pirina kalnos valsts dienvidrietumos.

Vācijā uz dienvidiem no Minhenes gāja bojā sniega arkla vadītājs, kad viņa vadītā automašīna iegāzās ledainā upē. Albānijā ar sirdslēkmi nomira elektriķis, labojot bojātas elektrolīnijas.

Austrijas armijas helikopteri piektdien evakuēja 66 Vācijas pusaudžus no kalnos esoša viesu nama, kur viņi bija iesprostoti uz vairākām dienām.

Albānijā apmēram 2000 karavīru un ārkārtas situāciju darbinieku tika norīkoti palīdzēt sniega iesprostotiem cilvēkiem un attīrīt ceļus no sniega, lai atjaunotu pieeju ciemiem.

Vairākās pilsētās Serbijas dienvidrietumos tika ieviesti ārkārtas pasākumi sniega bloķētu ceļu dēļ. Vairums skolu tika slēgtas un 10 cilvēki tika izglābti no viņu mājokļiem. Stiprs vējš sarežģīja glābēju darbu.

Melnkalnē janvāra pirmās 10 dienas bija starp aukstākajām, ko šī valsts piedzīvojusi vairāku gadu desmitu laikā. Galvaspilsētā Podgoricā pirmoreiz deviņu gadu laikā uzsniga sniegs janvārī.

Bosnijas centrālajā daļā sniegs pārtrauca elektroapgādi un telefona sakarus, un varas iestādes izsludināja ārkārtas stāvokli.

Vācijā un Austrijā, kur spēcīga snigšana pēdējās dienās bija izraisījusi lavīnas ar cilvēku upuriem un satiksmes traucējumus, piektdien situācija nedaudz normalizējās.

Aviokompānijas tomēr atcēla apmēram 120 reisus Frankfurtes lidostā un 90 reisus Minhenes lidostā, bažījoties par sniegu.

Austrijas pilsētā Zalcburgā piektdien visi parki, publiskie dārzi, rotaļlaukumi un kapsētas bija slēgti, ņemot vērā draudus, ko radīja smagais sniegs uz kokiem.