Par nolaupīto biznesmeņa sievu prasa 9 miljonus eiro lielu izpirkuma maksu

© REUTERS/ SCANPIX

Norvēģijas policija apstiprinājusi, ka 2018.gada oktobrī kāda norvēģu uzņēmēja pazudusī sieva ir nolaupīta.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka 68 gadus vecā Anna Elizabete Falkevika Hagena 2018.gada 31.oktobrī pazudusi no ģimenes mājas, kas atrodas netālu no Oslo.

Lai gan par notikušo nekavējoties sākta izmeklēšana, nopietno draudu dēļ likumsargi snieguši ļoti skopu informāciju par notikušo. Tikmēr Norvēģijas mediji vēsta, ka par sievieti pieprasīta deviņus miljonus eiro liela izpirkuma maksa. Tiesa, tā gan esot jāsamaksā kriptovalūtā.

Zināms, ka Annas vīrs Toms Hagens ir uzņēmējs, kurš darbojas nekustamo īpašumu un enerģētikas nozarē. Viņa uzņēmumu vērtība tiek lēsta 174 miljonu eiro vērtībā.

Norvēģu mediji vēsta, ka pāris ļoti izvairījies runāt par savu privāto dzīvi. Ziņas par sievietes pazušanu nākušas gaismā trešdien. Par spīti nolaupītāju draudiem policija nolēmusi atklāt informāciju par notikušo, lai iespēju robežās iegūtu vēl kādus pierādījumus.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais