Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Grieķijas valdība nosūta lidmašīnu uz Rumāniju, lai nogādātu galamērķī desmitiem "Ryanair" pasažieru

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Grieķijas valdība nosūtījusi lidmašīnu uz Rumāniju, lai nogādātu galamērķī vairākus desmitus Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" pasažieru, kuriem "Ryanair" piedāvāja 770 kilometru garo ceļu veikt autobusā.

Tā kā virs Saloniku lidostas, Grieķijas ziemeļos, bija pārāk bieza migla, "Rynair" lidmašīna ar apmēram 200 cilvēkiem, kas bija ceļā no Londonas Stanstedas lidostas uz Salonikiem, nolaidās Timišoaras lidostā, Rumānijas rietumos.

Daudzus pasažierus, kas jau bija sašutuši par to, ka lidmašīna nav nolaidusies lidostā, kas būtu tuvāk galamērķim, vēl vairāk saniknoja "Ryanair" paziņojums, ka viņiem uz 770 kilometru attālajiem Salonikiem jādodas ar autobusiem.

"Ryanair" veic reisus gan uz Timišoaru, gan uz Grieķijas galvaspilsētu Atēnām, un pasažieri secināja, ka lēmums nolaisties Timošoarā pieņemts, lai samazinātu izdevumus.

"Viņi varēja nolaisties kādā Grieķijas lidostā," ziņu aģentūrai "Associated Press" (AP) teica 36 gadus vecais pasažieris Sakis Papadopuls, kurš bija devies uz Londonu, lai tur pavadītu svētku brīvdienas.

"Mūsu reiss jau tā kavējās, un tad, apmēram pusvienpadsmitos vakarā, viņi mūs informēja, ka nolaidīsies Timišoarā, nevis Salonikos," viņš piebilda.

89 pasažieri atteicās iekāpt autobusos, lai gan uz viņiem izdarīja spiedienu Timišoaras lidostas vadība, liekot visu nakti pavadīt bagāžas saņemšanas telpā. Pēc Papadopula teiktā, tikai sestdien astoņos no rīta pasažieriem piedāvāts doties uz viesnīcu, taču viņi atteikušies, pieprasot, lai viņus nogādā Grieķijā ar lidmašīnu.

"Daži no mums sazinājās ar Grieķijas plašsaziņas līdzekļiem," stāstīja Papadopuls.

Uzzinājusi par nelaimē nonākušajiem pasažieriem, Grieķijas valdība uz Timišoaru nosūtīja Grieķijas nacionālās aviokompānijas "Aegean Airlines" lidmašīnu. Grieķijas satiksmes ministrs Krists Spircis kritiski izteicās par "zemo cenu un zemas sociālās atbildības lidsabiedrībām".

89 pasažieri ieradušies Salonikos sestdien apmēram piecos pēcpusdienā.

"Ryanair" atvainojās par lidmašīnas novirzīšanu uz Timišoaru, paziņojot, ka tas noticis no aviokompānijas neatkarīgu iemeslu dēļ.

Pagājušā gada februārī Bulgārijas televīzija ziņoja par gadījumu, kad "Ryanair" lidmašīna, kas bija ceļā no Stanstedas uz Plovdivu, Bulgārijā, sniegavētras lidojuma galamērķī dēļ nolaidusies Timišoarā, un pasažieri ar autobusiem 16 stundas vesti uz Bulgāriju, ceļā viņiem nepiedāvājot neko ēdamu un pat ne ūdeni.