Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Medijs publicē versiju, kas patiesībā izraisījis daudzstāvu ēkas sabrukšanu Krievijā

© EPA/ SCANPIX

31.decembra rītā Magņitogorskā, Krievijā, sagruva stāvu pārsegumi veselā desmitstāvu nama sekcijā. Lai gan izskanējusi versija, ka nelaimes iemesls ir gāzes eksplozija, medijs "The Sun" raksta, ka notikušais, iespējams, esot saistīts ar terorismu.

"The Sun" raksta, ka krievu medijs "Znak.com" publicējis informāciju, ka sprādziens, iespējams, izraisīts apzināti. Tur arī rakstīts, ka vienā no dzīvokļiem, kurš bijis sprādziena epicentrs, atrastas sprāgstvielas. Iepriekš šo mājvietu izīrējušas vairākas personas no Tadžikistānas.

Tāpat citēts kāds anonīms avots, kurš it kā atklājis, ka trīs par eksploziju atbildīgās personas 1.janvāri mirušas automašīnas sprādzienā. Arī iepriekš jau vēstīts, ka netālu no notikuma vietas patiešām šajā dienā eksplodējis mini buss.

Tikmēr jaunāka oficiāli apstiprinātā informācija liecina, ka Magņitogorskā no sagruvušās daudzdzīvokļu mājas drupām izceltas vēl vairāku cilvēku mirstīgās atliekas, līdz ar to bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 21.

20 daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāju, arī piecu bērnu, atrašanās vieta joprojām nav zināma. Viņi tiek uzskatīti par pazudušiem.

Otrdien no drupām tika izvilkts dzīvs desmit mēnešus vecs zīdainis, kurš guvis smagus apsaldējumus, galvas traumu un vairākus lūzumus. Viņš pārvests uz slimnīcu Maskavā.

Savukārt starp trešdien atrastajiem bojāgājušajiem ir kāda trīs gadus veca meitenīte.

Ņemot vērā, ka naktīs gaisa temperatūra nokritusies līdz mīnus 20 grādu atzīmei, izredzes, kas varētu atrasties vēl citi izdzīvojušie, sarūk.

Čeļabinskas apgabalā, kur atrodas Magņitogorska, izsludināta sēru diena.

Traģēdijas vietā cilvēki nes sveces un ziedus. Daudzi maskavieši, godinot traģēdijas upurus, nolikuši ziedus pie Čeļabinskas apgabala pārstāvniecības Krievijas galvaspilsētā.