VIDEO: Publicēti kadri ar sprādziena brīdi daudzstāvu ēkā Krievijā

© SCANPIX

Magņitogorskas pilsētā Krievijā šorīt nograndis gāzes sprādziens, kura rezultātā sagruvusi daļa ēkas. Kāds ārvalstu medijs publicējis video, kurā it kā iemūžināti kadri no eksplozijas brīža.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka spēcīgā sprādzienā pirmdienas rītā sagruvuši stāvu pārsegumi vienā desmitstāvu nama sekcijā un gājuši bojā vismaz četri cilvēki, bet 68 cilvēki šobrīd tiek uzskatīti par pazudušiem, paziņojis Čeļabinskas apgabala gubernatora preses dienests.

Slimnīcā nogādāti četri cilvēki, tai skaitā divi bērni.

Domājams, ka nelaimi izraisījis gāzes sprādziens, bet tiek izmeklētas vairākas notikušā versijas.

Glābšanas darbos iesaistīti visi Magņitogorskas dienesti. Pilsētā izsludināta ārkārtējā situācija. No līdzās esošajām ēkas sekcijām evakuēti iedzīvotāji, jo pastāv bažas, ka arī tās var sagrūt.

Sagruvušajā ēkas daļā atradās 48 dzīvokļi, kuros dzīvojuši 120 cilvēki. Šobrīd pilsētai steidzami jāizmitina aptuveni 300 cilvēki, kas zaudējuši pajumti vai nevar atgriezties tuvējos dzīvokļos. Pagaidām viņi izmitināti tuvējā skolā.

Kā stāstījuši aculiecinieki, no sprādziena mirkļa līdz stāvu pārsegumu sagrūšanai pagājušas vairākas minūtes un daļa cilvēku paspējuši atstāt ēku.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais