Astoņkājis paredz Spānijas uzvaru futbolā

Vācijas zoodārzā Oberhauzenā dzīvojošais astoņkājis Pauls, kas spēj itin precīzi paredzēt futbola spēļu rezultātus, domā, ka Pasaules kausu šogad iegūs Spānija.

Pauls nekļūdīgi bija paredzējis gan Vācijas uzvaru pār Urugvaju, gan zaudējumu Serbijai. Patiesībā viņš ir precīzi paredzējis ikvienas Pasaules kausa spēles iznākumu, kurā iesaistīta Vācijas komanda. Pēc zaudējuma pareģojuma piepildīšanās Vācijā gan izskanēja viedokļi, ka šāds pareģis būtu nevis jātur akvārijā, bet jāizcep, bet zoodārza darbinieki mierina, ka pie viņiem Pauls ir drošībā.

Prognozēšana tiek izdarīta, Paulam no divām akvārijā iegremdētām un ar valstu karogiem apzīmētām kārbām, kurās ievietots gliemis, izvēloties vienu.

Šodien Paula izteiktā prognoze, ka futbola kausa izcīņas beigu spēlē starp Spāniju un Nīderlandi uzvarēs Spānija, tiešajā ēterā tika pārraidīta visā pasaulē. „Jau Paula prognozes nepiepildīsies, ar viņu nekas slikts nenotiks,” saka ūdens zoodārza pārstāve Taņa Munciga. „Kļūdīties var ikviens, pat astoņkājis.”

Kopumā Pauls ir visai labs prognozētājs, un piepildās apmēram 70 viņa pareģoto spēļu rezultātu.

Svarīgākais