Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Pāvests aicina uz mieru pasaules krīzes punktos

© Scanpix

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks otrdien Ziemassvētku uzrunā pauda aicinājumu panākt mieru Sīrijā, Jemenā un citās konflikta zonās, kur šobrīd tiek pieredzētas pasaules smagākās humānās krīzes.

"Vēlot priecīgus Ziemassvētkus, es novēlu brālību. Brālību visu valstu un kultūru indivīdu starpā. Brālību dažādu ideju cilvēku starpā. Brālību dažādu reliģiju personu starpā," tradicionālajā svētku uzrunā "Urbi et Orbi" Vatikānā Svētā Pētera laukumā sacīja pāvests.

Francisks pauda cerību, ka ar pamieru Jemenā tiks izbeigts konflikts, kas kopš 2015.gada prasījis 10 000 cilvēku dzīvību un kura dēļ 14 miljoni cilvēku nonākuši uz bada sliekšņa.

"Manas domas pievēršas Jemenai cerībā, ka ar starptautiskās sabiedrības starpniecību panāktais pamiers varētu nest atvieglojumu visiem šiem bērniem un cilvēkiem, kurus ir nomocījis karš un bads," viņš sacīja.

Scanpix

Pāvests pievērsās arī Sīrijai.

"Lai starptautiskā sabiedrība strādā apņēmīgi politiska atrisinājuma labā, lai Sīrijas tauta, it īpaši tie, kas bijuši spiesti pamest savu zemi un meklēt glābiņu citur, var atgriezties, lai dzīvotu mierā savā valstī."

Francisks arī pauda cerību, ka atsākies izraēliešu un palestīniešu miera sarunas, "lai tiktu izbeigts konflikts, kas vairāk nekā 70 gadus plosījis zemi, kuru Tas Kungs izvēlējies, lai parādītu mīlestības seju".