Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Kurš Lielbritānijas politiķis Meju atļāvies nodēvēt par "stulbu sievieti"?

© SCANPIX

Lielbritānijas opozīcijas Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins izpelnījies nopēlumu un prasības atvainoties par to, ka viņš, kā apgalvo kritiķi, spraigo "Breksita" debašu gaitā esot, pie sevis runājot, nodēvējis premjerministri Terēzu Meju par "stulbu sievieti".

Leiboristu līdera pārstāvis sakariem ar presi noliedza, ka Korbins būtu lietojis šādu frāzi, kas izsaucis toriju likumdevēju sašutumu. Korbins patiesībā pie sevis esot noteicis "stulbie cilvēki", skaidroja pārstāvis.

Videoieraksts, kurā redzams, kā Korbins pēc Mejas uzstāšanās pie sevis nosaka pāris vārdus, strauji izplatījās sociālajos tīklos. Šos kadrus noskatījās arī likumdevēji savos telefonos, un viens no viņiem lūdza Meju pateikt, ko viņa par to domā.

"Ikvienam šajā namā - it īpaši ņemot vērā, ka ir 100.gads, kopš sievietēm ir vēlēšanu tiesības - vajadzētu mudināt sievietes nākt uz šo zāli un celties kājās šajā zālē, un tāpēc vajadzētu lietot piedienīgu valodu, kad viņi izsakās par deputātēm sievietēm," sacīja Meja.

Vairāki toriju likumdevēji skaidroja, ka Korbinam piedēvētie vārdi atspoguļo aizvainojošo valodu, kādu nākas dzirdēt daudzām politiķēm sievietēm, kā arī huligāniskās uzvedības kultūru parlamentā, kas daudzos raisa satraukumu.

Debatēs iesaistījušās arī leiboristu likumdevējas. Tā Stella Krīzija tviterī pauda, ka "tas nav normāli".

Tomēr Korbina pārstāvis uzsvēra: "Viņš ir skaidri apliecinājis, ka nav teicis "stulbā sieviete" un ka viņam nav laika nekādām sieviešu nīšanas ļaunprātībām."

Apakšnama spīkers Džons Berkovs atzina, ka incidentu pats nav redzējis, tomēr, ja tā izrādītos patiesība, Korbinam parlamenta priekšā būtu jāatvainojas.