Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Incidents Kerčas šaurumā: četriem Krievijas pilsoņiem aicina liegt iebraukšanu Igaunijā

© AFP/Scanpix

Grupa Igaunijas Rīgikogu deputātu iesnieguši parlamentā rezolūcijas projektu, kas paredz noteikt vīzu izdošanas aizliegumu četriem Krievijas pilsoņiem par viņu saistību ar pagājušajā mēnesī notikušo incidentu Kerčas šaurumā.

"Tie ir cilvēki, kas veicinājuši un aktīvi attaisnojuši agresiju pret Ukrainas kuģiem Kerčas šaurumā," uzsvēris parlamenta deputāts no Brīvās partijas Andress Herkels. "Viņu atrašanās Igaunijā vai Šengenas līguma valstu teritorijā uzskatāma par apdraudējumu drošībai un nav vēlama."

Šai iniciatīvai pievienojies arī valdošās koalīcijas partijas "Tēvzeme" deputāts Marts Nutss un opozīcijā esošās Konservatīvās tautas partijas deputāts Henns Polluāss, kuriem, tāpat kā Herkelam, Maskava šogad noteikusi iebraukšanas aizliegumu.

Igaunijas vīzu izdošanas aizliegumu deputāti ierosina noteikt Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) direktora pirmajam vietniekam, FDD Robežapsardzes dienesta priekšniekam ģenerālim Vladimiram Kuļišovam, FDD Krimas un Sevastopoles robežapsardzes pārvaldes priekšniekam kontradmirālim Sergejam Stankevičam, Krievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētājam ģenerālpulkvedim Vasilijam Piskarjovam un Krievijas Federācijas padomes Informācijas politikas komitejas priekšsēdētājam Aleksejam Puškovam.

Rezolūcijas projektā aicināts ierosināt Igaunijas valdībai uzdot Iekšlietu ministrijai aizliegt izdot šiem četriem cilvēkiem vīzas iebraukšanai Igaunijā un visā Šengenas telpā saistībā ar 25.novembrī notikušo incidentu Kerčas šauruma reģionā, kur Krievijas bruņotie spēki apšaudīja un sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.