Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijā varēs sodīt organizatorus par nepilngadīgo piedalīšanos protestos

© Reuters/Scanpix

Krievijas parlamenta apakšpalāta otrdien apstiprinājusi likumprojektu, saskaņā ar kuru protestu organizatoriem varēs tikt piemērota sodanauda vai administratīvais arests, ja protestos piedalīsies nepilngadīgas personas.

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kura demonstrācijas un pretkorupcijas kustība piesaistījusi daudz gados jaunu atbalstītāju, tviterī paziņoja, ka šis likums pieņemts konkrēti priekš viņa.

Ja nesankcionētos protestos piedalīsies personas, kas jaunākas par 18 gadiem, protestu organizatoriem varēs tikt piemērots līdz 50 000 rubļu (662 eiro) liels naudassods vai līdz 15 dienām ilgs administratīvais arests, liecina Krievijas parlamenta mājaslapā publiskotā informācija.

Par atkārtotu likuma pārkāpšanu varēs tikt piemērota līdz 300 000 rubļu (3972 eiro) liela sodanauda vai līdz mēnesim ilgs administratīvais arests.

Gaidāms, ka likumprojekts tiks apstiprināts arī Krievijas parlamenta augšpalātā, un prezidents Vladimirs Putins to parakstīs.

Pēc Navaļnija iniciatīvas sarīkotajos protestos pēdējos gados piedalījušies tūkstošiem cilvēku, tostarp daudzi nepilngadīgie.

Navaļnijs ir vairākkārt ieslodzīts par nesankcionētu protestu organizēšanu.

Krievijas varasiestādes arvien stingrāk vēršas pret jauniešiem un ir atcēlušas reperu koncertus, ko daži jau salīdzinājuši ar rokmūziķu ierobežošanu padomju gados.