Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Aiztur desmit lietuviešus uz aizdomu pamata par automašīnu zādzībām Vācijā

© Aivars Ķesteris

Lietuvā un Vācijā šonedēļ aizturēti desmit lietuvieši, kas tiek turēti aizdomās par dārgu automašīnu zādzībām Vācijā, otrdien paziņojusi Lietuvas policija.

Kā preses konferencē norādījis Kauņas apriņķa galvenā policijas komisariāta priekšnieks Darjus Žukausks, astoņi cilvēki pirmdien aizturēti Kauņā un Viļņā, bet vēl divi - Vācijā. Aizturēto skaitā ir arī organizētā grupējuma līderis

Šā grupējuma darbības nodarītais kaitējums pārsniedz pusotru miljonu eiro.

Pēc policijas rīcībā esošajiem datiem, trijās Vācijas federālajās zemēs privātpersonām un uzņēmumiem kopumā nozagtas piecpadsmit šā un pagājušā gada ražojuma "BMW" un "Mercedec-Benz" markas mašīnas, kuru vērtība svārstās no 60 000 līdz 170 000 eiro. Zagtos automobiļus noziedznieki nogādājuši Lietuvā, un daļa no tām izjaukta, lai detaļas pārdotu.

Daļu no šiem automobiļiem izdevies atrast Vācijā, Polijā un Lietuvā.

Izmeklētāji vēl cenšas noskaidrot, vai aizturētie autozagļi nav darbojušies arī citās Eiropas valstīs.

Kauņas apgabala prokuratūras virsprokurors Darjus Valkavičs pastāstījis, ka šis noziegums izmeklēts kopš gada sākuma, iesaistot visus starptautiskos tiesībsargājošo iestāžu saziņas līdzekļus, izveidojot kopīgu izmeklēšanas grupu no Lietuvas un Vācijas izmeklētājiem, rīcības koordinēšanai organizējot tikšanās Eiropas Savienības (ES) tiesu iestāžu sadarbības aģentūrā "Eurojust" un Vācijā, izdodot Eiropas izmeklēšanas orderi un vēlāk arī Eiropas aresta orderus.

"Nereti mēdz teikt, ka noziedzībai nav robežu, bet arī izmeklēšanai nav robežu - šis gadījums apliecina, ka kopīga policijas, prokuratūras, tiesas un Vācijas amatpersonu rīcība vainagojusies ar lieliem panākumiem," viņš sacījis.

Aresta ordera likumība vēl jāapstiprina Kauņas pilsētas rajona tiesai. Vēlāk notiks tiesas procesi par personu izdošanu ārvalstij.