Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

"Facebook" nākas slēgt Izraēlas premjera dēla profilu - kāpēc tā?

© Reuters/Scanpix

Sociālajā tīklā "Facebook" pēc arābiem naidīgu komentāru publicēšanas uz laiku slēgts Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu dēla Jaira profils.

""Facebook" kreiso radikāļu domu policija mani ir atradusi," svētdienas vakarā sociālajā tīklā "Twitter" pavēstīja premjera dēls, piebilstot, ka " Facebook" viņa profila darbību apturējusi uz 24 stundām.

Pēc aizvadītajā nedēļā notikušā uzbrukuma Izraēlas karavīriem 27 gadus vecais Netanjahu juniors aicināja "atreibt viņu nāvi", vēstīja laikraksts "Times of Israel".

"Ar šiem briesmoņiem, kas sevi kopš 1964.gada dēvē par palestīniešiem, miera nebūs," viņš rakstīja.

"Miera šeit nebūs, līdz: 1) visi ebreji nebūs pametuši Izraēlas zemi; 2) visi musulmaņi nebūs pametuši Izraēlas zemi. Es dodu priekšroku otrajam variantam."

Kad "Facebook" bija izdzēsis šos ierakstus, premjera atvase sūdzējās, ka sociālais tīkls "mēģina aizvērt mums muti vienīgajā vietā, kur mums ir tiesības paust savus viedokļus".

""Hamas", "Hizbollah" un Irānas režīmam ir oficiālas mājaslapas "Facebook". Ir bezgala daudz lapu, kurās tiek aicināts iznīcināt Izraēlu un slepkavot ebrejus," viņš piebilda.

Jairs Netanjahu sev negatīvu uzmanību pievērsis arī agrāk, nākot gaismā faktiem, ka viņam apsardze un šoferi nodrošināti par nodokļu maksātāju līdzekļiem.

Pērn viņš izpelnījās nopēlumu par ASV miljardiera Džordža Sorosa "antisemītiskas" karikatūras publicēšanu savā "Facebook" lapā.