Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Parīzē sākušās "dzelteno vestu" sadursmes ar policiju

© Scanpix

Dzeltenās vestēs tērptie protestētāji, kas pauž neapmierinātību ar Francijas prezidenta Emanuela Makrona politiku, sestdien pastiprinātā policijas apsardzībā devās gājienā uz Elizejas pili.

Policija, mēģinot atspiest atpakaļ protestētājus, kas pulcējušies pie Triumfa arkas, pielietojusi asaru gāzi, no notikuma vietas ziņo aģentūras AFP žurnālisti.

Policija lēš, ka šajā apkaimē šobrīd sapulcējušies aptuveni 1500 protestētāji.

Premjerministrs Eduārs Filips paziņojis, ka līdz šim jau aizturēts 481 cilvēks.

Vairums aizturēšanu, šķiet, noticis tāpēc, ka pie cilvēkiem atrasti priekšmeti, kurus iespējams izmantot kā ieročus, piemēram, āmuri vai beisbola nūjas.

Policija vēsta, ka 211 no aizturētajiem nogādāti policijas iecirkņos nopratināšanai aizdomās par citiem iepriekš pastrādātiem pārkāpumiem.

Sabiedriskā raidorganizācija "FranceInfo" ziņo, ka spriedze valda arī vairākās citās vietās ārpus Parīzes, kur sākušies protesti.

Saņemtas ziņas, ka policija citviet Francijā liedz uz Parīzi ejošajos vilcienos iekāpt cilvēkiem dzeltenajās atstarojošajās vestēs, kas kļuvušas par jaunās protestu kustības simbolu.

Tikmēr žurnālisti ziņo, ka policija viņiem atņem individuālās aizsardzības līdzekļus.

Trim aģentūra AP reportieriem policisti konfiscējuši gāzmaskas un aizsargbrilles, lai gan viņiem bijušas varasiestāžu izsniegtās preses kartes.