Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

PVO: Gadā avārijās iet bojā 1,35 miljoni cilvēku

© F64

Ceļa satiksmes negadījumos ik pēc 24 sekundēm iet bojā kāds cilvēks un pavisam katru gadu pasaulē satiksmes negadījos dzīvību zaudē 1,35 miljoni cilvēku, piektdien paziņoja Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Trīs gadu laikā bojāgājušo skaits pieaudzis par aptuveni 100 000 un satiksmes negadījumi tagad ir galvenais bērnu un jauniešu vecumā no pieciem līdz 29 gadiem nāves cēlonis, teikts jaunākajā PVO ziņojumā.

"Šīs nāves ir nepieņemama cena par mobilitāti," pavēstīja PVO Tedross Adhanoms Gebrejesuss. "Bezdarbībai nav attaisnojuma. Šī ir problēma ar sevi labi rekomendējušiem risinājumiem."

PVO jaunākais ziņojums ir balstīts uz 2016.gada datiem un tas rāda, ka situācija pasliktinās. Iepriekšējā ziņojumā, kurā tika izmantoti 2013.gada dati, satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits pasaulē tika lēsts uz 1,25 miljoniem.

Taču, neskatoties uz bojāgājušo skaita pieaugumu, mirstība, salīdzinot ar pieaugošo cilvēku un automašīnu skaitu, ir stabilizējusies.

"Tas vedina domāt, ka esošie ceļu satiksmes drošības pasākumi dažās vidēja un augsta ienākuma valstīs ir mīkstinājuši situāciju," norādīts ziņojumā, piebilstot, ka nevienā zema ienākuma valstī nav reģistrēta bojāgājušo skaita samazināšanās.

Mirstības līmenis ir īpaši augsts Āfrikā, kur reģistrēti 26,6 bojāgājušie uz 100 000 iedzīvotāju, salīdzinot ar 9,3 Eiropā, kur mirstības līmenis ir viszemākais.