Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija investēs sešus miljardus dolāru Venecuēlas naftas un zelta ieguves sektoros, norāda Maduro

© Reuters/Scanpix

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ceturtdien Maskavā paziņojis, ka Krievija investēs sešus miljardus ASV dolāru (5,29 miljardus eiro) Venecuēlas naftas un zelta ieguves sektoros.

Maduro, kurš joprojām atrodas vizītē Maskavā, trešdien tikās ar Putinu, kurš pēc tam pauda atbalstu krīzē slīgstošās valsts prezidentam.

"Tās ir bijušas pāris garas, intensīvas darba dienas," pēc tikšanās ar investoriem šodien paziņoja Maduro.

Viņš pavēstīja, ka Venecuēla investīcijās naftas sektorā saņems vairāk nekā piecus miljardus ASV dolāru un vairāk nekā miljards dolāru tiks ieguldīti zelta ieguves sektorā.

Maduro sacīja, ka Krievijas investīcijas Venecuēlas naftas nozarē koncentrēsies uz kopīgiem pasākumiem ar mērķi palielināt naftas ieguvu gandrīz līdz miljonam barelu dienā.

Kopš 2014.gada, kad pasaulē krasi saruka jēlnaftas cenas, Venecuēla piedzīvo smagu ekonomikas krīzi, kuras dēļ valsti atstājuši aptuveni divi miljoni cilvēku.

Saskaņā ar Naftas eksportētājvalstu organizāciju OPEC Venecuēlas naftas ieguve pēdējo desmit gadu laikā sarukusi no 3,2 bareliem dienā līdz 1,1 barelam dienā.